Welkom bij de BOSK Winterweek


Ben jij ook zo toe aan je welverdiende vakantie?

2-2-2024 tm 11-2-2024 gaan we weer naar Oostenrijk!! 

Dan is je beperking geen beperking om mee te gaan. 

Lekker op vakantie met je gezin of familie, maar met een vriend, vriendin of alleen mag natuurlijk ook.

Samen genieten van een fantastische wintersportvakantie? Dat kan tijdens de Winterweek! Skiën, langlaufen, sleeën, snowboarden of bi-uniquen: alles is mogelijk. 

In 2024 organiseren we zoals het nu lijkt wederom een Winterweek, indien regels rondom COVID-19 dit toelaten! 

De reis naar Au wordt gemaakt met een grote touringcar en een rolstoelbus voor de mensen die niet op een gewone bus stoel kunnen zitten.

Accommodatie
Je verblijft met de groep in Hollandheim, een geheel aangepast groepsvakantiehuis met rolstoelhellingbaan, rolstoellift, aangepaste toiletten en badkamers en overal voldoende manoeuvreerruimte voor rolstoelen. Er zijn slaapkamers voor 4, 6 of 8 personen, voor grotere gezinnen is er vaak een eigen kamer mogelijk. Er staan stapelbedden op de kamers. 

De reis wordt begeleid door enthousiaste vrijwilligers die ondersteunen bij activiteiten en de maaltijden verzorgen. Ook zijn er vrijwillige zorgprofessionals voor de benodigde verpleegkundige zorg.

Voor wie?
De reis is geschikt voor gezinnen en (jong) volwassenen. Je kunt alleen mee, maar ook met een vriend(in) of familielid. De Winterweek was vroeger voor leden van de BOSK maar nu open toegankelijk voor een ieder.

Kosten
De prijs voor de reis was in 2024 800,00 p.p.  

Hierbij was in 2024 inbegrepen het vervoer naar Au, het verblijf in Hollandheim, alle maaltijden, koffie, thee of limonade (overige drankjes komen voor eigen rekening), 1 dag ski/langlaufles (gegeven door bekwame vrijwilliger, materiaalhuur (ski’s, schoenen, stokken, helmen), de excursies in de buurt. Er zijn diverse excursies voor de gasten met beperkingen. We gaan er vanuit dat je eigen ski materiaal meeneemt of huurt, skipassen niet inbegrepen.  

We streven er naar ook 2024 zoveel mogelijk zaken inclusief te maken, het kan zijn dat we materiaalhuur voor skiërs zonder beperking exclusief gaan maken om meenemen eigen materiaal te bevorderen. Dit is mede afhankelijk van een aantal sponsoren en subsidies. Het zou ons enorm helpen als u sponsoren weet te enthousiasmeren. Ook zijn we aan het onderzoeken of we PGB overeenkomsten kunnen aangaan in ruil voor een korting.

Programma
Je kunt deze week leren skiën, langlaufen of sleeën. Diegene die niet gaan langlaufen, snowboarden of bi-uniquen gaan in groepsverband een tocht maken over de loipes met de aangepaste sleeën. Naast het sleeën zijn er dagelijks groepsactiviteiten. Kinderen die te klein zijn voor kinder-skilessen, kunnen gebruik maken van de kinderopvang bij de skipiste.

Inschrijven
Voor meer informatie kijk dan in het informatieboekje of ga naar het aanmeldformulier van de  winterweek.